St. Hippolyt


 

St. Hippolyt hästfoder på Pajebo Gård
Vi är återförsäljare av  St. Hippolyts produkter för framför allt hästar (det finns även foder etc. för hundar och gnagare, samt mineraler och vissa hudvårdsprodukter för människor).

Vi har alltid ett lager av basfoder som t.ex. NaturMüsli, HestaMix, EquiGard, och vissa specialfoder som t.ex. Irish Mash (för matsmältning/ämnesomsättning). Vi har oftast också mineraltillskott, t.ex. MicroVital som är särskilt viktigt vid foderbyten under vår och höst, samt t.ex. Himalayasaltstenar. Alla övriga produkter kan beställas.

Varför St. Hippolyt?
Under många år kraftfodrade vi våra hästar på det gamla vanliga svenska sättet: havre och betfor. När vår kunskap efterhand ökade om vad hästar behöver för att ha ett bra liv ökade också insikten i vikten av ett bra kraftfoder. Framför allt fick vi insikt i problemet med att många hästar får för för mycket spannmål och därmed ett alltför sockerrikt foder. Eftersom gården drivs ekologiskt och även vårt eget hushåll är ekologiskt så blev det självklart att söka ett ekologiskt hästfoder. Sedan ville vi ha foder som näringsmässigt är av mycket hög kvalitet, med väl avvägda ingredienser och bra, organiskt bundna mineraler, vitaminer och spårämnen som hästen verkligen kan tillgodogöra sig. Många foder ser bra ut på pappret och det är fina siffror i tabellerna, men om hästen inte kan tillgodogöra sig näring och andra ämnen så är det ingen större mening. Eftersom våra hästar dessutom är så uppenbart olika individer, med t.ex. olika energibehov, ville vi också ha foder som kan anpassas efter var och en av hästarna.
Vi hittade bara ett foder som till fullo motsvarade våra krav: St. Hippolyt. Efter att med stor tillfredsställelse givit fodret till våra egna hästar kände vi oss redo att också hjälpa andra hästägare i våra trakter att kunna få tag i detta.Att det finns mycket vetenskap i utvecklingen av St. Hippolyts produkter gör ju inte precis saken sämre för mig som själv är forskare.Kort om St. HippolytSt. Hippolyts hästfoder är baserade på noggrant utvalda ekologiska råvaror, som alltså är odlade utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel. Kunskapen om sammansättningen av fodret bygger på analyser av hästens fysiologi, näringsbehov och funktion, och har syftet att hästen skall bevara vitalitet och livsglädje långt upp i åren.
2011 har St Hippolyt vunnit två fina utmärkelser:
den tyska tidskriften CAVALLO fick nästan 12.000 läsare rösta om CAVALLO Trophy som gäller vilka produkter och märken som föredrogs av ryttarna. St Hippolyt vann förstaplatsen i kategorin hästfoder. Som om inte detta vore nog så fick dessutom St Hippolyts produkt StrukturEnergeticum St George Award 2011!Även 2012 har St Hippolyt vunnit flera liknande priser!
Handla St. Hippolyts produkter på Pajebo Gård
Butiken är öppen efter överensk. per telefon eller mail:
Pajebo Gård 033 25 48 57
Karin Dahlberg 0703 39 83 09
Bengt Dahlberg 0705 25 48 57
e-post: karin.dahlberg@pajebogard.se

Läs mer om St. Hippolyt på  www.hippolyt.se